Over mij

Even voorstellen! Mijn naam is Joyce Boot, moeder van 2  kinderen en wij wonen samen met mijn lieve man in Den Haag. Sinds januari 2018 ben ik na 14 jaar werken in het onderwijs gestopt en werk nu volledig voor Kidspirit. Ik heb als leerkracht en gedragsspecialist in het basisonderwijs gewerkt.Ik ben 14 jaar werkzaam geweest op een basisschool in de binnenstad van Den Haag. Tijdens mijn loopbaan in het onderwijs merkte ik dat mijn kracht en passie ligt in het stimuleren van de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen.

Is er op school tijd en ruimte om de kinderen zich op sociaal emotioneel gebied te laten ontwikkelen? Vaak is dit helaas niet het geval. Er wordt veel meer aandacht besteed aan het didactisch leren dan aan de sociaal emotionele ontwikkeling van een kind. Dit terwijl een goede basis van de sociaal emotionele ontwikkeling het didactisch leren juist bevordert. Daarom ben ik gestart met Kidspirit. Ik wil kinderen helpen, sturen, aanmoedigen, bevestigen, motiveren en stimuleren in hun sociaal emotionele ontwikkeling!

Samen met mijn vriend zijn we de trotse ouders van onze dochter en zoon.  Ouder zijn is niet niks! Het is de meeste liefdevolle, maar tegelijkertijd de meest verantwoordelijke ‘baan’ ter wereld. Als ouder kom je allemaal wel eens op een punt dat je het echt even niet meer weet of ziet zitten. Dan is het ook voor ouders fijn om de juiste handvatten aangereikt te krijgen. Naast de trainingen aan kinderen geef ik daarom ook workshops voor ouders (en professionals) over het gedrag van kinderen en hoe daarmee om te gaan.

Mijn uiteindelijke doel is om kinderen in zichzelf te laten geloven,  ze mee te geven dat ze mogen zijn wie ze zijn en ze leren dat ze  alleen maar veerkrachtiger kunnen worden door zichzelf te blijven ontwikkelen. Als ik daar een steentje aan bij kan dragen dan is mijn missie geslaagd. Ieder kind mag namelijk gehoord en gezien worden!

Joyce